Kastélyosdombón két éve telepítettünk komlót, a Perle, Saazer és Chinook növényekből, amelyek széles körben ismert komlótípusok. A közös kezdeményezés célja, hogy növelje a jó minőségű, magyar alapanyagok mennyiségét a sörgyártásban. A hozam növekedésével a két év múlva már hektáronként másfél tonna komlót tudunk a hazai sörgyártás rendelkezésére bocsátani.
A komlótermesztés intenzív emberi munkát igénylő agár-tevékenység, emellett műszaki feltételei is vannak: a termőterületen támoszlopokra és a szüretelt növény szárítására, valamint pelletálására (tömörítésére) alkalmas berendezésre is szükség van, ezek már rendelkezésre állnak Kastélyosdombón. A közelmúltban német szakmai közreműködéssel létesített szárító berendezések sikeres próbaüzemére is sor kerülhetett. Az újabb komlóültetvények létesítéséhez szükséges talaj-előkészítésre, alaptrágyázásra, valamint a komlóültetvény támrendszerének és öntözési rendszerének kialakítására támogatást is igényelhetnek a helyi gazdák.